SEIZOEN 2018-2019: SPORTIEF SUCCES!!! SEIZOEN 2018-2019: SPORTIEF SUCCES!!!

Met Era Renomar HYC Herentals heeft het vierde BeNe League seizoen een nieuwe kampioen gekregen. In een serie van 4 wedstrijden werden in de finale de Unis Flyers uit Heerenveen verslagen. Voor Herentals was het afgelopen seizoen een waar succes: Met het BeNe League kampioenschap werd de derde prijs in de wacht gesleept! Nijmegen was ook succesvol maar moest het met één prijs minder doen.

 

Niet alleen voor Herentals en Nijmegen was het seizoen sportief geslaagd. Doordat de onderlinge verschillen weer kleiner werden heeft er weer een stukje nivellering plaatsgevonden, hetgeen resulteerde in een laatste weekend waarin er voor 11 van de 12 teams nog iets te winnen was.

In de kwart finales maakten Herentals en Heerenveen hun favorietenrol waar, maar van walk-overs was geen sprake. Luik wist, na een overtime winst thuis, in Den Haag de tweede wedstrijd ruim te winnen. Een waar spektakel was de serie van 3 tussen Geleen en Nijmegen, waarbij de Eaters in de laatste 2 wedstrijden op een Houdini-achtige wijze de winst wisten binnen te slepen.

In de halve finales liet Heerenveen zien waarom het team op de eerste plaats van de reguliere competitie was geëindigd. Met 2 solide overwinningen werd van Luik gewonnen en plaatsten de Flyers zich voor de finale.

In de andere serie probeerde Geleen de stunt tegen Nijmegen in de duels tegen Herentals te herhalen. In een ongemeen spannende thriller was het uiteindelijk Herentals die aan het langste eind trok, waarbij de empty-net goal voor een geflatteerd beeld van de onderlinge verhoudingen zorgde.

De finale werd gespeeld in een best of 5 serie tussen Heerenveen en Herentals, een herhaling van het eerste BeNe League seizoen. Heerenveen kon het in de eerste wedstrijd nog spannend houden en uiteindelijk met penalty shots de wedstrijd te winnen. In de daaropvolgende 3 wedstrijden lieten de spelers van Herentals zien dat zij de finale wilden winnen en wisten met een combinatie van enorme gedrevenheid en efficiënt spel het team uit Heerenveen te overrompelen en de nieuwe kampioen van de BeNe League te worden.

Posted on April 1, 2019 at 10:56 by PD

News archive