CORONA: BENE LEAGUE PER DIRECT GESTOPT CORONA:  BENE LEAGUE PER DIRECT GESTOPT

Het bestuur van de Bene League heeft na overleg met de halve finalisten en beide aangesloten bonden het besluit genomen de competitie per direct te beëindigen.

 

Voorzitter Pascal Nuchelmans van de Bene League: "Het is een enorm ingrijpend besluit om te nemen, maar door de actualiteit was dit onvermijdelijk geworden. We nemen onze verantwoordelijkheid richting spelers, begeleiders en supporters. De Beneleague, de RBIHF en IJshockey Nederland hebben hier intensief contact over gehad en in gezamenlijkheid het besluit genomen dat we alles voor dit seizoen stilleggen. Dat betekent voor de Beneleague dat we het seizoen afsluiten zonder kampioen."

IJshockey Nederland maakte eerder vandaag al bekend dat alle wedstrijden die onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse bond vallen, worden geschrapt. Dat is inclusief de finales in de Eerste Divisie en de finaledagen voor de jeugd en senioren die voor later deze maand op het programma staan.

Ook de Belgische bond stopt dus al het ijshockey dat onder controle van de RBIHF valt. Nuchelmans: "IJshockey is in België een nationale sport en het is niet verantwoord om betrokkenen te laten reizen. Het is echt enorm spijtig, maar de gezondheid van alle betrokkenen en het voorkomen van verdere verspreiding van het virus staan voorop."

Nederland en België volgen met het afgelasten van het seizoen een trend die overal door Europa zichtbaar is. In Duitsland schrapten de hoogste drie competities al eerder de play-offs. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is ook al het ijshockey van hoog tot laag per direct gestopt. Ook in veel andere landen worden intensieve maatregelen genomen.

Posted on March 12, 2020 at 12:01 by PD

News archive